Psikologlar, iyi ve kötü sosyal ağlar bakın. Psikiyatrik bozukluklarda olası bağlantılar iyi tarafı, kötü tarafı, empati arttı.
Facebook sosyalleşme yeteneğini zarar olabilir Bazı anne ve babalar merak ediyorum. Psikologlar, bir avuç şimdi aynı soruyu sormaya başlıyor.
Larry Rosen , birçok teknoloji psikolojisi üzerine kitaplar, ve, California State Üniversitesi, Dominguez Hills bir araştırma psikolog yazarı, doğru belirli bir gözle, birkaç araştırmacılar, Facebook, nesiller arasında kullanıcılar sahip olduğu psikolojik etkilerini ölçmek için çalışan biridir gençler ve genç yetişkinler.
Rosen zaten Facebook kullanımı şekilde narsistik davranış, alkol bağımlılığı ve diğer psikiyatrik bozukluklar bağlı olabilir bazı erken kanıt topladı. Ama o da Facebook kullanım sanal empati bir mesafeden bir başkasının duygusal durumunu dikkate almak yeteneğini artış ile ilişkili olabilir dair kanıt buldu.
Rosen, Facebook bir kişinin (self-rapor) düzeyini kullanmak nasıl o duvar, onun psikolojik durumu ile birlikte klasik psikolojik anketler kullanılarak ilanları, gönderilmiş fotoğraflar, yanı sıra okur genellikle bir ölçüm araştırmaları gerçekleştirdi onun Facebook mesajları analizi.

: Rosen, "Çocuk ve Sosyal Ağ Beni Poke" başlıklı bir konuşma sırasında çeşitli araştırma projeleri ön bulguları sundu American Psychological Association Kongre Washington, DC, bu hafta sonu . Onun bu sorunu gidermek için tek bir tartışma değildi; "sosyal medya ve teknoloji", önde gelen araştırmacılar, dünyanın dört bir yanından toplanan bu yılki kongre temel konu alanları, biri oldu.
Rosen çalışmaları, İnternet zihinlerimizde üzerindeki etkisi ne üzerinde daha geniş bir bir tartışmanın parçasıdır. Bazı gözlemciler microblog mesaj, sosyal ağ güncelleştirmeleri ve diğer ifade ve iletişim ısırık büyüklüğünde formları bize derin düşünmeye daha az yetenekli olabileceğini işaret ederken, diğerleri bu teknolojilerin sadece ediliyor iddia , yeni yollar beynimizde tarafından istismar ve söylemek yıkıcı herhangi bir yeni teknoloji ile bu tür korkuları yaygındır.
Rosen çalışmaları farklar nesiller arasında ve teknoloji çocukları etkileyen yolu üzerinde odaklanmaktadır. "Bütün bu teknolojilerin hayatınızı etkisi olarak değerlendirildi olmak zorunda," diyor. Yetişkin çeşitli teknolojiler değerlendirmek ve reddetmek o Google aşağı çevirerek insanların örnek sunmaktadır + davet ediyor, ama çocuklar bunu yapmak için deneyim ve kendini kontrol eksikliği, diyor. Rosen, anne babalarından daha fazla teknoloji meraklısı olabilir, ancak bir sonraki büyük şey ile meşgul daha fazla sosyal baskı altında da savunuyor.
Zeynep Tüfekçi , teknolojinin sosyal etkileri konusunda uzmanlaşmış North Carolina Üniversitesi, Chapel Hill, sosyoloji doçenti, ebeveynlerin sosyal ağların çocuklar üzerindeki etkileri hakkında endişeler abartılı olabileceğini düşündürmektedir. "Teknolojik ortamında gerçek ve önemli sonuçlar doğuracak olan iken, günümüz gençliğinin geçmiş kuşaklara göre çok benzer şeyler ilgilenen ve bir çeşit toprak yürüdü herhangi aksine yabancı ırk değildir," diyor.





